La poesia és una manifestació de la diversitat en el diàleg, de la lliure circulació de les idees per mitjà de la paraula, de la creativitat i de la innovació. La poesia contribueix a la diversitat creativa en qüestionar de manera sempre renovada la forma en què usem les paraules i les coses, i les nostres maneres de percebre i interpretar la realitat. Gràcies a les seves associacions i metàfores i a la seva gramàtica singular, el llenguatge poètic constitueix, doncs, una altra faceta possible del diàleg entre les cultures.

Cada any, el 21 de març, la UNESCO celebra el Dia Mundial de la Poesia i ens convida a reflexionar sobre el poder del llenguatge poètic i l’aflorament de les capacitats creadores de cada persona. D’acord amb la decisió de la UNESCO, el principal objectiu d’aquesta acció és recolzar la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica i donar l’oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística en les seves comunitats respectives.

D’altra banda, aquest Dia té com a propòsit promoure l’ensenyament de la poesia; fomentar la tradició oral dels recitals de poètics; recolzar a les petites editorials; crear una imatge atractiva de la poesia en els mitjans de comunicació perquè no es consideri una forma antiquada d’art, sinó una via d’expressió que permet a les comunitats transmetre els seus valors i furs més interns i reafirmar-se en la seva identitat; i restablir el diàleg entre la poesia i les altres manifestacions artístiques, com el teatre, la dansa, la música i la pintura.

A Petits x Petits ens encanta rebre poesies! En un dia com avui, animem doncs a tots els petits poetes a compartir les seves poesies amb altres petits lectors. La Neus ja ho ha fet, amb la seva poesia “L’últim curs”. La podreu trobar a la nostra biblioteca.

Lloc oficial relatiu al Dia Mundial de la Poesia de les Nacions Unides. Aquí trobaràs informació i enllaços relacionats.

http://www.un.org/es/events/poetryday/


En Notícies, Petits world el

Comentaris

Escriu una resposta o comentari

Your email address will not be published.