Petits x Petits és un projecte socioeducatiu sense ànim de lucre (*) creat per un grup de professionals de diferents àmbits (psicologia educativa, il·lustració, emprenedoria social, …) amb un objectiu clar:

Promoure l’escriptura creativa i l’interès per la lectura en els nens i nenes a través d’un aprenentatge social i emocional, amb independència de les seves capacitats, estatus socioeconòmic i ubicació.

Creiem que no aprenem repetint, de memòria, sinó fent, quan ens emocionem.

Creiem en el talent extraordinari dels nens, en la seva capacitat de creació, d’innovació i de pensament divergent, i valorem enormement els seus treballs, les seves creacions.

Creiem que TOTS els nens i nenes són originals, com individus, cultura i societat.

Creiem que les noves generacions s’han de caracteritzar per ser gent creativa, innovadora, vital, amb autoconfiança i independent, variada, compromesa socialment i amb visió de futur … I per saber escriure, expressar i compartir els seus sentiments, pensaments i idees.

… Una biblioteca virtual !!!

Petits x Petits és una biblioteca virtual de contes, històries, pensaments o somnis escrits per petits escriptors per ser llegits per petits lectors. Un lloc comú, amb accés lliure, a on TOTS els nens i nenes poden participar. Una finestra oberta a la diversitat.

Existeixen recursos educatius per potenciar la creativitat i altres per treballar la lectoescriptura. La diferència, i el que fa que Petits x Petits sigui un projecte innovador, és que treballa les dues capacitats conjuntament, a més de cultivar els valors socials i el respecte cap a la diversitat. A més, l’infant pot millorar la seva capacitat lectora amb escrits dels seus iguals, el que incorpora en aquest procés més autenticitat i diversió.

Així doncs, a Petits x Petits els nens i nenes són els autèntics protagonistes: ells són els escriptors i lectors. La seva feina és reconeix, donant-li un valor afegit i fomentant el seu interès per seguir investigant i descobrint el món que els envolta, a través de l’experimentació i imaginació, a on l’error és font d’aprenentatge i moviment.

A Petits x Petits tenen cabuda tots els idiomes, colors, edats i capacitats. Es pot trobar l’escrit que encaixi amb el nivell de lectura i comprensió del petit lector, realitzat per un petit escriptor. Al final, es poden compartir opinions i, a vegades, s’estimula a respondre qüestions que puguin haver sortit del propi escrit.

Us convidem doncs a formar part d’aquest projecte, compartint amb nosaltres els escrits dels vostres petits escriptors i fent que llegeixin els dels altres.

Feu que quedi constància dels seus grans moments d’inspiració…Junts crearem la més gran biblioteca infantil oberta a TOTS els nens i nens del món !!!

 

El nostre futur està ple de nous reptes que requeriran noves solucions.

I aquestes dependran de quant creativa, vital i variada sigui la gent.

 

(*) La biblioteca virtual infantil Petits x Petits és un projecte de l’Associació Petits Escriptors x Petits Lectors, inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb el nº56586